Daglichtbuis Solatube | Woonkamer met daglicht Daglichtbuis Solatube | Badkamer met daglicht Daglichtbuizen Solatube | Magazijn met daglicht Daglichtbuizen Solatube | Kantoor met daglicht

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Voorbeelden van daglichtbuizen

Meer daglicht in huis, en daglicht op elke gewenste plek. Daglichtbuizen zijn de energie besparende oplossing. Ook voor de professionele omgeving wordt naarstig gezocht naar mogelijkheden om meer licht in het kantoor of de werkplaats te brengen. Tenslotte brengt de mens een groot deel van zijn leven door op de werkplek. Meer daglicht op de werkplek heeft een aantoonbaar positieve invloed. Dat blijkt uit studies, bijvoorbeeld naar het (lagere) ziekteverzuim bij meer daglicht.
De Solatube® daglichtbuis maakt het allemaal mogelijk. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden van toepassingen.

„Kan een Solatube® daglichtbuis in de woonkamer?”

Meer daglicht in de woonkamer verbetert het woongenot. Het diffuse licht is prettig voor de ogen en de daglichtbuizen laten ook geen warmte door.

„Wat is het effect van een Solatube daglichtbuis?”

Kijk op RTL4 bij Eigen Huis & Tuin » Uitzending gemist naar de woonkamer die is vernieuwd met Solatube daglicht.

„Kan een Solatube daglichtbuis in een keuken?”

Ja, de Solatube systemen geven ook het donkere hoekje in de keuken een frisse aanblik. Ook als het dak zich wel 5 meter boven de keuken bevindt, brengt het Solatube systeem voldoende licht.

„Kan een Solatube daglichtbuis in de badkamer?”

De plafondplaat is van degelijk acrylaat en kan ook in de badkamer geplaatst worden. Speciaal voor ruimten als een badkamer kan er nog een ventilatie-unit bij. Deze heeft een plafondplaat met een ventilatieroostertje erin.

„Kan een Solatube daglichtbuis op kantoor?”

Speciaal voor kantoor is er een type dat perfect in een systeemplafond past. In Nederland maar ook wereldwijd heeft Solatube al honderden kantoren voorzien van daglicht.

„Kan een Solatube daglichtbuis op de gang?”

De energiebesparing door een Solatube systeem in een gang is vaak erg groot, omdat dan niet meer de hele dag het licht hoeft te branden.

„Kan een Solatube daglichtbuis in kleedkamers en praktijkruimtes?”

Een Solatube systeem heeft geen “inkijk” en is dus ideaal in situaties waar andere ruimtes op het dak uitkijken, of waar “inkijk” vanuit het oogpunt van privacy beslist ongewenst is.

„Kan een Solatube daglichtbuis in de klas?”

Meer licht zonder extra warmte, en de leerlingen raken niet afgeleid door het naar-buiten kijken. Al vele scholen hebben de voordelen ontdekt. In Amerika zijn studies gedaan waaruit een positief effect op de concentratie en prestaties van de leerlingen blijkt.

Wat wilt U weten over daglichtbuizen?
Vraag het ons!

Wilt u weten waar u voorbeelden kunt vinden van lichtkokers óf heeft u een praktische vraag? Vul onderstaand formulier in en u heeft binnen één werkdag uw antwoord.