Daglichtbuis Solatube | Pannendak Daglichtbuis Solatube | Plafondplaat Vusion met witte sierring Daglichtbuis Solatube | Plafondplaat OptiView met RVS-look sierrand Daglichtbuis Solatube | Raybender 3000 lichtkoepel

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Welke daglichtbuis producten zijn er?

De daglichtbuis is leverbaar in verschillende diameters. Zo zijn er daglichtbuizen van 25, 35 en 53 cm. De lichtkokers kunnen met verlengbuizen en bochtstukken worden verlengd en gebogen. Per fabrikant zijn de specificaties van de lengtes en bochtstukken verschillend. Dit maakt ook een verschil in de uiteindelijke prijs van de daglichtbuis. De plafondplaat is erg belangrijk, omdat dat het enige “zichtbare” deel is in de woonruimte. Een mooi gelijkmatige, diffuse uitstraling geeft een prettig effect. De plafondplaat heeft een stevige sierring in wit of RVS-look.

De plafondplaat...

…zorgt voor de verstrooiing van het licht in de binnenruimte. De Solatube® plafondplaat heeft een optimale verstrooiing. De speciale structuur van de plafondplaat zorgt ervoor dat het licht niet rechtstreeks binnenvalt (zoals door een glazen ruit) maar buigt de lichtstralen zodat die over een groot oppervlak worden verspreid.

„Kan een daglichtbuis ook in een plat dak?”

Voor elke daksoort is een daglichtbuis leverbaar. Of u nu een plat dak, een pannendak, een rieten kap of shingles hebt, de installatie gaat van een leien dakje.

„Ik vind het licht zo wit, kan dat ook anders?”

De plafondplaten zijn dubbelwandig. De bovenste lens kan worden vervangen door verschillende lenzen voor een warmer en/of zachter kleureffect van het daglicht.

„Zijn er ook extra accessoires leverbaar?”

Het grote voordeel is natuurlijk dat dit daglicht geen gordijnen of zonwering nodig heeft, zoals een raam. Verschillende fabrikanten leveren aanvullend daglichtdimmers en lichtarmaturen.

„Hoe weet ik welke onderdelen allemaal nodig zijn?”

U kunt zich laten adviseren door uw aannemer, uw vakman, de professionele bouwmaterialengroothandel (niet altijd voor particulieren) en via internet. Ook zijn er (gespecialiseerde) installateurs. En desgewenst kunt u bij de importeur terecht voor extra inlichtingen.

„Waar moet ik op letten?”

Het is belangrijk een goede keus te maken, omdat het straks deel uitmaakt van uw woning of bedrijfspand. De daglichtbuis zal u jarenlang plezier bezorgen, en het is niet de bedoeling dat u spijt krijgt van uw aankoop. Deze website van de importeur van Solatube wil u daarvoor informatie aanreiken.

Wat wilt U weten over daglichtbuizen?
Vraag het ons!

Wilt u weten waar u voorbeelden kunt vinden van lichtkokers óf heeft u een praktische vraag? Vul onderstaand formulier in en u heeft binnen één werkdag uw antwoord.